Jump to content

Ferrari: kopik a gumi, Mercedes: sok a hiba

2014. 08. 07. 11:30

Az idei Forma-1-es idényben elég gyakoriak a műszaki hibák. Ennek lett áldozata a Mercedes is, ahol mindkét versenyzőt sújtották kisebb-nagyobb csapások az időmérők vagy a futamok alatt. A Ferrarinál megállapították, hogy nagyon gyorsan elfogy a gumi a versenyautó alatt, ami komoly hátrány és a koordinációja is csökken.

Be kell vallani, hogy a Ferrari idei szereplése eléggé siralmas, de látszik is meg halljuk is hogy komoly munkálatok zajlanak a háttérben. A technikai vezető Allison, aki tavaly érkezett a Lotustól elmondta, hogy fontos szerepe van a motor és a koordináció biztosításában. A gumi problémát is szeretnék megoldani ez által, hiszen gyorsabban kopik el az abroncs a Ferrari alatt, mint a többi csapat autójánál.

A Mercedes háza táján sincsen minden rendben. Melbourne-ben az egyik gyújtógyertya adta meg magát, fékhiba Montrealban, törött féktárcsa Németországban az időmérőn, kigyulladó autó Mogyoródon. A félidőben járunk és a nyári szünet pontosan elegendő kell legyen arra, hogy az ilyen és ehhez hasonló hibákat orvosolni tudják és később ezek ne hátráltassák a versenyzőket.

Még bő két hét van hátra a Belga nagydíjig. Francorchamps városában szombaton 14:00-kor kezdődik az időmérő, de ezt megelőzően, meg a pénteki napon is lesz szabadedzés, amint azt már megszokhattunk. A 44 körös futamra mindegyik csapat teljes erővel dolgozik. Kíváncsian várjuk mit tudtak kihozni a szünet alatt.

(Fotó: vezess.hu)