Jump to content

Ferrarrik a Hungaroringen! Programajánló

2017. 06. 24. 11:01

A mogyoródi aszfaltcsíkon ezúttal kivételesen csak és kizárólag olasz sportkocsik fognak száguldani.

Legutóbb két éve nyáron vendégeskedett hazánkban a Ferrari Racing Days nevezetű rendezvény, mely a mostani hétvégén újból a Hungaroringre érkezik. A Ferrari Challenge Trofeo Pirelli és Ferrari Challenge Coppa Shell mezőnye olyan Ferrari versenyautókat hoz el Mogyoródra, melyekkel csak ritkán találkozhatunk. A budapesti a hétfordulós európai bajnokság harmadik állomása.

Több kategóriában összesen harminchat Ferrari versenyző nevezett a rangos összejövetelre, melyen a kanadai származású budapesti milliárdos Josh Cartu is rajthoz fog állni, még pedig a Ferrari Budapest nevezetű csapat színeiben. Két forduló után a Ferrari 488 Challenge-et hajtó Cartu a kategóriájában az ötödik, a csapata pedig a tizenharmadik helyet foglalja el. Emberünk idei legjobb eredménye eddig egy negyedik hely volt, Monzában.

A többnapos rendezvénynek csak a vasárnapi történései látogathatóak a nagyközönség számára, amikor is két időmérő edzést és két versenyt lehet majd megtekinteni a Hungaroringen. Az egységesen 2500 forintba kerülő belépővel minden állóhelyről, illetve a Super Gold és Gold 4 tribünökről lehet majd figyelemmel kísérni a történéseket. 14 éves korig a rendezvény ingyenesen látogatható.

(Forrás: hvg.hu / kép: Ferrarri)