Jump to content

A Volkswagen kimondta: a Tesla a legnagyobb rivális

2017. 08. 09. 12:31

A német márka legnagyobb főnöke Herbert Diess tett több olyan kijelentést a vállalati magazinjukba készült interjúban, ami több szempontból is jelentősnek nevezhető.

A VW vezetője persze kicsit árnyaltabb volt a Teslával kapcsolatban, mondván két világ van manapság: a régi, amelyben a Toyota, Hyundai és a franciák a legnagyobb konkurencia, de ott van az új világ is, amelyben a Tesla.

A kijelentés mindenképpen elgondolkodtató, ha csak azt vesszük alapul, hogy mennyire kis cég még a Volkswagenhez képest a Tesla. Az eladások szintjén teljesen két külön világ, míg a VW márka tavaly 6 millió autót adott el, addig a Tesla összesen 83 922 darabot, amely alig 1,4 százaléka volna a Volkswagen eladásainak.

Másod sorban, azért fontos a kijelentés, mert korábban a Volkswagen-csoport vezetése is meglehetősen kételkedve nyilatkozott a kaliforniai elektromos autósat gyártó cégről. Konkrétan úgy fogalmazott a Diess, hogy a Tesla továbbra is olyan előnyben van velük szemben, amelyet nehéz lesz ledolgozni. A munkatársaik ötven százaléka szoftverfejlesztő, amelyről ők, mint hagyományos autógyártó csak álmodhatnak. A Teslának van jó elektromos motorja, gyorstöltőhálózata, önvezető modulja és újfajta megközelítése a járművek eladására. Mindezek komoly fejlődést követelnek tőlünk – a Volkswagentől is - tette hozzá.

(Forrás: hvg.hu)