Jump to content

F1: Értékes pontokat szerzett a Williams

2017. 09. 03. 18:41

Nem sikerült Lance Strollnak dobogóra váltani második rajthelyét a 2017-es Forma-1-es Olasz Nagydíjon, azonban így is örül a pilóta az eredménynek, csapata pedig a kettős pontszerzésnek.

Lance Stroll rekordot döntve a második helyről kezdhette meg az Olasz Nagydíjat, azonban nem volt esélye a nagycsapatok ellen Williamsével, a 7. helyen zárt a Force Indiá-s Esteban Ocon mögött, de csapattársa, Felipe Massa előtt.

„Örülök, elégedett vagyok a versenyemmel, élveztem minden percét! Sajnos a rajtnál Ocon megelőzött, amikor visszavettem Hamilton miatt. A harmadik helyen haladtam, majd a két Ferrari és Bottas megelőzött. A verseny vége felé kockásra fékeztem a gumimat, így Oconnal szemben időt vesztettem, és már Felipe ellen kellett védekeznem. Mindent egybevéve a verseny jól sikerült, hetedik lettem, ezt vártuk magunktól.”

Felipe Massa a futam harmadik körében koccant Max Verstappen Red Bulljával. Szerencséjére nem büntették az esetért. A pilóta elégedett teljesítményével:

„Azt hiszem, ez jó eredmény a csapat számára. Mindig jó mindkét autóval pontot szerezni. Ma 10 pontot szereztünk a két autóval. Elégedett vagyok, jó csatákat vívtam. A végén egy kicsit összeértem Lance autójával, de szerencsére nem lett következménye és rendben célba értünk. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, jó vasárnap volt ez a csapat számára.”

Paddy Lowe, a Williams technikai igazgatója is megszólalt a futam után. „Különleges érzés volt az első sorból a célegyenes végéig elnézni. Mindkét pilótánk jól indult, sajnos Lance pozíciót vesztett Oconnal szemben, innentől pedig lecsendesedett a verseny.”

„Egy kevéssel gyorsabbak voltunk, mint a Force India, Ocon elé is visszajöhettünk volna a bokszkiállás után, de szokatlan módon volt egy kis gond Lance kiállásakor. Keményen nyomta, de nem tudott előre kerülni, így hetedikként végzett, közvetlenül Felipe előtt” – mondta a szakember.

„Értékes 10 pontot szereztünk” – emelte ki Lowe. „Gratulálok a csapatnak, akik nagyszerű munkát végeztek itt a pályán és otthon a gyárban egyaránt. Köszönet a pilótáknak is, akik rendkívül egyenletesen vezetve hozták el a pontokat” – zárta a technikai igazgató.

(Forrás: vezess.hu)