Jump to content

Pillants rá az új McLaren-re

2017. 10. 19. 16:54

Úgy tűnik, a McLaren több vasat tart egyszerre a tűzben, ugyanis nemrég már megmutatták a legendás F1 szellemi utódjaként készülő, jelenleg BP23 kódnéven futó újdonságuk egyik prototípusát, most pedig egy új ízelítő képet osztottak meg velünk, méghozzá a következő hipreautójukról, ami még a BP23 előtt bemutatkozhat majd, és minden eddigi McLarennél vadabb lesz.

A sejtelmes fotón egyelőre csak az autó igazán látványos, hármas kipufogó-kivezetése látszik, illetve egy karbon elem a négykerekű aljáról. Sajnos a gyáriaktól sem tudhattunk meg sokkal többet, de azt azért elárulták az angolok, hogy az újdonság minden eddigi modelljüknél vadabb lesz majd, ami azt jelenti, hogy sokkal inkább a versenypályás használatra lesz kihegyezve, mintsem az utcai közlekedésre – noha természetesen kaphat majd rendszámot is.

A sajtóanyag szerint bár a McLaren számára mindig is fontos volt az, hogy a vásárlók az utcán is használhassák autóikat, ezúttal feláldozták a komfortot a versenypályás képességek oltárán, aminek köszönhetően a legintenzívebb élményt tudja majd nyújtani az újdonság a zárt aszfaltcsíkokon. Mindemellett azt is megemlítették, hogy ez az autó lesz az eddigi leglátványosabb példája a márka „forma funkciót követ” filozófiájának – röviden egy puritán versenygépre számíthatunk.

Az újdonság egyébként a McLaren Ultimate Series névre keresztelt sorozatához csatlakozik, amelybe csak a legvadabb, legerősebb és leggyorsabb modellek tartozhatnak bele – a BP23 is ebbe a sorozatba érkezik majd, ám azzal inkább az utcai használatra koncentrálnak a gyáriak. Az autó nevét egyelőre nem árulták el az angolok, de ha minden igaz, akkor még a BP23 sorozatgyártású verziója előtt bemutatkozik majd 2018-ban, hogy olyan konkurensekkel szállhasson harcba, mint a Mercedes-AMG Project One és az Aston Martin Valkyrie.

(Forrás: autopult.hu)