Jump to content

A Teslák a leggyorsabbak

2020. 04. 08. 10:34

Érdekes adatokat hozott nyilvánosságra a holland statisztikai hivatal. Az ország rendőrsége sokkal több gyorshajtásos bírságot oszt ki a teslásoknak és plug-in hibridet hajtó autósoknak, mint a hagyományos négykerekűt vezetőknek.

A 9000 Tesla-tulajdonos háromnegyedét megbüntették gyorshajtásért tavaly, derült ki a holland statisztikai hivatal adataiból. A megdöbbentő számot a dutchnews.nl oldal közölte, valamint azt is, hogy az országban plug-in hibridet hajtók kétharmada is kapott bírságot a megengedett sebesség túllépéséért.

A gyorshajtásért megbírságolt autósok között 46 százalék a dízelmotorosok aránya, míg 28 százalék a benzineseké, a tisztán elektromos meghajtású autóval száguldozók arányát nem tették közzé. Ezek az adatok nyilván úgy lennének igazán beszédesek, ha tudnánk, hogy melyik maghajtásból mennyit használnak a hollandok. 

Ennek ellenére a teslás adat elgondolkodtató. A holland lap cikke kiemeli még, hogy jellemző volt a gyorshajtás az Audit, BMW-t, és Volvót vezetőt sofőrökre – de egyik márkánál sem közelítette meg az arány Tesla-sofőrök gyorshajtásait.

 

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)