Jump to content

Kalapács alatt egy egész gyűjtemény

2014. 08. 14. 14:00

Az autók gyűjtése nem csak szenvedély lehet, hanem egy jó befektetés. Henry Pearman remekül ugráló kötelezik a két lehetőség között. Nagyon mélyen zsebbe kell nyúlnia annak, aki az összes példányt meg akarja venni, hiszen olyan ritkaságok is a gyűjtemény részét képezik, mint az 1971-es Ferrari Daytona és az 1931-es Bentley 4 1/2-litre Blower.

Jaguar E-Type fanatikusok számára ismerősen csenghet Henry Pearman neve, hiszen ő áll a híres Eagle cég mögött, ami E-Type-ok restaurálásával és modernizálásával foglalkozik. Azt talán már kevesebben tudják, hogy Pearman úr pazar autógyűjteménnyel is rendelkezik, amit szakmai berkekben csak Stradale Collectionként emlegetnek.

Az irigylésre méltó ritkaságok hamarosan gazdát cserélhetnek, ugyanis a teljes kollekciót árverésre bocsájtja Henry Pearman, amivel jelentős haszonra tehet szert, hiszen több millió fontos gyöngyszemek is szerepelnek a listán.

A szeptember negyedikén megrendezésre kerülő aukción olyan típusok kerülnek kalapács alá a Stradale Collection részeként, mint az 1971-es Ferrari Daytona vagy az 1931-es Bentley 4 1/2-litre Blower. Előbbiből mindössze 122 példány készült, és szóban forgó autó korábban William F. Harrah kaszinómogul tulajdona volt, ami nagyjából 2,25 millió fontig srófolhatja árát, hasonlóan a Bentley-hez, ami szintén 2 millió felett kelhet el. Nem szabad megfeledkezi a többi ikonikus ám „olcsóbb” modellről sem, hiszen Ferrari F40 és F50, Lamborghini Miura, Aston Martin DB6 Volante és egy Lotus Elan is alku tárgyát képezi.

(Forrás: hvg.hu | Fotó: autominded.com)