Jump to content

Tom Cruise is motorrajongó

2014. 08. 19. 14:00

Az amerikai színész eleinte filmjeiben lovagolt kétkerekűt, de aztán szép lassan Ő maga is rászokott a hétköznapi életben is. Egy 2004-es Honda NRX1800 Valkyrie Rune boldog tulajdonosa már 2005 óta. Érdekesség, hogy legelőször egy filmjének a premierjére gurult be ezzel a fenevaddal.

Tom Cruise a gyors motorok rajongója, ez mára köztudott. De az már kevésbé, hogy övé volt a legelső Ducati Desmosedici, a Moto GP technikai megoldásai alapján készült utcai motor.

A Honda NRX1800 Valkyrie Rune 2004-től került forgalomba és Tomnak 2005 óta van tulajdonában egy példány. A 2005-ös Világok harca premieren egy ilyenen vágtatott a vörös szőnyegig feleségével, Katie Holmesal. A hatalmas vasparipának tekintélyt parancsoló külseje van, bizonyára a filmbemutatókor is felfigyelt rá a kis- és nagyközönség.

A Honda új maxi túramotorja már az óriási 1832 cm3-es "six"-szel van ellátva, és 1750 mm-es tengelytávú, amiket a Honda akkor még soha sem készített. Ennek a kolosszusnak a megállításáról egy dupla első féktárcsa fog gondoskodni (6 dugattyús fékekkel és teljes fékező LBS rendszerrel), egy 336 mm-es hátsó féktárcsával együtt (dupla dugattyús fékkel). A hathengeres boxer hajtóművet 5 sebességű váltóval ellátott elektronikus injektor fogja táplálni, kardánhajtású befejező transzmisszióval.

(Forrás: thesun.co.uk és motorinfo.hu | Fotó: plus.google.com)