Jump to content

A valóságban marad a Ferrari

2014. 08. 25. 17:31

Felipe Massa a való életben továbbra is egy Ferrari volánja mögött furikázik. A brazil származású Forma-1-es versenyző 2006 és 2013 között volt az olasz csapat szolgálatában. 2014-ben, ergo idén döntött úgy, hogy ideje váltani és jelenleg a Williams gárdáját erősíti. Ennek ellenére nem szűnt meg rajongása a tűzpiros, ló emblémás járgányért.

A Ferrari 599 GTB Fiorano egyesíti magában az olasz autógyár legjellemzőbb hagyományait és tartalmazza a legújabb megoldásokat. Ezen felül birtokába tudhatja a felülmúlhatatlan technikát és a megközelíthetetlen művészetet. A hosszú motorháztető alatt az Enzóból származó V12-es erőforrás lapul, melynek hengerűrtartalma 5999 cm3 , teljesítménye pedig 620 lóerő. A karosszéria vonalait a Pininfarina-stúdióban rajzolták meg.

Az 599 GTB Fiorano születése előtt rengeteg időt töltött el a szélcsatornában, ezért aerodinamikus is, a légellenállási együtthatója (Cd értéke) 0.336. A professzionálisan kiképzett első és oldalsó légterelők emellett részt vesznek a motor és a fékrendszer hűtésében is, a Forma 1-ből kölcsönzött hátsó diffúzornak pedig a Ferrari stabilitásában van nagy szerepe. A Fiorano 3,7 másodperc alatt eléri álló helyzetből a 100 km/h-s határt, végsebessége pedig 330 km/h. A váltó automata, a kapcsolási idő pedig a Forma 1-es autókéhoz hasonlóan rövid. Az 599 – típusjele a lökettérfogat tizedéből származik – a 12 hengeres, frontmotoros, kétüléses „Berlinetta” vérvonalnak a képviselője.

Bizonyára a sok Forma 1-es tulajdonsága fogta meg Felipe Massát az olasz járgányban. Konkrét információk nincsenek, hogy pontosan mikor is vásárolta meg Massa ezt a brutális sportkocsit. Egy biztos, úgy tűnik nincs sértődöttség a versenyző és csapata között, talán ezért is mutatkozik mind a mai napig volt csapatának beszállítójával.

(Forrás: celebritycarz.com | Fotó: velozesecuriosos.com.br)