Jump to content

Andy Murray és az Aston Martin

2014. 08. 28. 16:00

A skót teniszcsillag jelenleg egy Aston Martin Vanquish boldog tulajdonosa. A nagy nyilvánosság által azután vált igazán ismerté a járgány, miután elnyerte a hivatalos James Bond autó szerepét a Halj meg máskor című Bond filmben. Lehetséges, hogy Murray számára is a film után tetszett meg a Vanquish?

Andrew „Andy” Murray, skót hivatásos teniszező, jelenleg az első számú játékos Nagy-Britanniában. A világranglistán a legjobb helyezése a második volt, jelenleg is ott áll. Eddigi pályafutása során 28 egyéni ATP-tornagyőzelmet szerzett, közülük kettőt Grand Slam-versenyen, s kilencet Masters-tornán ért el.

Korábban egy Ferrari F430 és egy Jaguar XKR, de elmondása szerint – és itt most szó szerint idézek – „A Ferrariban eléggé s*ggfejnek éreztem magam, ezért is döntöttem az eladása mellett.” Egy szó, mint száz, Andy a szavak embere és nem fogja vissza magát a sajtó előtt sem.

Az Aston Martin Vanquish egy grand tourer, amit Ian Callum tervezett és az Aston Martin autógyár gyártotta. A Vanquish-t a 2001-es Genovai Motor Show-n leplezték le és 2001 júniusától 2004 szeptemberéig gyártották. Későbbi változatát a Vanquish S-t 2004 szeptemberétől 2007 júliusáig gyártották. A Vanquish motorja egy 6.0 L (5935 cc, 5.9L Actual) 48-szelepes 60° V12 engine, ami 456 lóerőt állít elő 540Nm nyomatékkal. A motort egy un. drive-by-wire fojtószelep szabályozza és egy 6 sebességes elektrohidraulikus manuális váltó. A Vanquish S már 521 lóerőre képes 576Nm nyomaték leadása mellett.

aston

(Forrás: celebritycarz.com | Fotó: celebritycarz.com és astonmartin.com)