Jump to content

McConaughey és a Chevy Camaro

2014. 09. 02. 14:00

A híres amerikai színész, Matthew McConaughey egy igazi klasszikus büszke tulajdonosa, név szerint a Chevrolet Camaro-t birtokolja. A sikermodellt hosszú évtizedekig gyártották, majd kis szünetet követően 2009-től újra futószalagra került. A továbbiakban egy képes is láthatunk a szénészről és járgányáról.

Matthew McConaughey igazán szerencsésnek mondhatja magát, hiszen a közismert és sikeres színész, az autók történelmének egyik legszebb járgányát birtokolja. A kép alapján nagyon jól áll hozzá az 1981-es Chevy Camaro.

A Chevrolet Camaro az amerikai General Motors Chevrolet divíziójának 1969 óta több modellváltozatban 1966-tól gyártott ún. pony car modelljének a neve. A Chevrolet Camaro a General Motors válasza volt a Ford Motor Company kiemelkedően sikeres Mustang nevű sportautó-modelljére. Az akkori Chrysler-csoport modelljei közül a Dodge HEMI Charger modellje volt a konkurense. A következő generációt 2009-re hirdették meg.

A motorháztető alatt egy 5,7 literes, V8-as motor rejtőzik. Évjárata ellenére található benne elektromos ablakemelő, központi zár és automata sebességváltó.

sad

(Forrás: celebritycarz.com | Fotó: celebritycarz.com és photogallery.classiccars.com)