Jump to content

Schwarzenegger megválik monstrumától

2014. 09. 03. 14:00

Eladóvá vált Arnold Schwarzenegger egyik szemefénye, amit a közelmúltban vásárolt és tetőtől talpig felújított. Megközelítőleg 65 millió forintba kerül az óriási négykerekű, amely egy német használtautó oldalon is megtalálható. A továbbiakban kiderül, miért is ilyen eszméletlenül magas a jármű ára.

Kalifornia állam ex-kormányzója imád mindent, amiben robbanómotor van és égeti az üzemanyagot. Teljesen odavan a nagyméretű klasszikus vagy veterán darabokért, mint például a Hummer H1 és a Willys Jeep, de az eladásra kínált példánya egy 1977-es Unimog U1300 SE 6.4. Az utoljára említett darabot a tavalyi évben vásárolta meg és teljes mértékben felújította azt.

Mondhatnánk: Oké, fel lett újítva és egy ismert ember tulajdonában van, de attól még a 65 millió nagyon sok. Nos, ha jobban utánanézünk, rájövünk, hogy a megszabott összeg igenis jogos. Az első szempont, hogy Schwarzenegger aláírása ott díszeleg a műszerfalon. Az alváz és a karosszéria az eredeti – 1977-es – járgányból való, viszont a motor egy Euro 3-as besorolású, 6.4 literes soros hathengeres Mercedes dízel blokk 320 lóerős teljesítménnyel. Az autó alatt 22 colos felnik integetnek felénk, amikre Michelin XZL terepgumikat szereltek 445/65-ös méretben. További extrái a tolatókamera, a gallytörő rács, a légrugózás, a Warn csörlő és a bukókeret, Hella reflektorokkal felszerelve.

Értékét még növeli, hogy kevés a futott kilométere, szám szerint 21 ezer. Az Egyesült Államokban egyébként legálisan használhatjuk közutakon ezt a monstrumot.

(Forrás: autokalauz.hu és worldcarfans.com | Fotó: blog.mercedes-benz-passion.com)