Jump to content

Hugh Laurie szereti a klasszikust

2014. 09. 07. 14:00

Az angol színész, humorista, író és zenész tulajdonában egy Ford Galaxie 500-as tulajdonosa. A járgány csak egy picivel fiatalabb, mint Hugh, de pontosan akkora értéket képvisel a saját területén. A továbbiakban egy kép is található, amit Laurie-ról készítettek, amikor épp a kocsiját használja.

Teljes nevén James Hugh Calum Laurie, a Dr. House sorozattal vált világhírűvé, ahol a címszereplőt, Gregory House-t játszotta. Egy ilyen nagy volumenű sorozat főszerepe után nem csoda, hogy futja neki egy igazi klasszikus járgányra.

A Ford Galaxie hosszú ideig a Ford Motor Company első számú felsőközép-kategóriás autója volt. 1959 és 1974 között gyártották. 1967-től 1983-ig Brazíliában is készítettek ilyen járműveket Galaxie 500, LTD és Landau néven. Amerikában a különböző autógyárak folyamatosan változtatták modelljeik nevét, de a Fordnál hossz ideig megmaradt a Galaxie, mint felsőközép-kategóriás autó.

Néhány Galaxie-t átalakítottak és nagy teljesítményű versenygépeket hoztak létre belőlük, ez főleg az izomautó-korszakra volt jellemző. A sorozat többi tagja pedig megmaradt gyári állapotában, családi autónak.

(Forrás: autokalauz.hu és wikipedia | Fotó: dailymail.co.uk)