Jump to content

Maybach-al az idegenek ellen

2014. 09. 14. 14:00

Samuel L. Jackson egy igazi különlegesség tulajdonában van. A Maybach limuzinokat 2002 óta gyártja a DaimlerChrysler. Minden megtalálható benne, ami egy luxusautóhoz kell: bőrgarnitúra, automata sebességváltás, több tucat róerő és még sorolhatnám. A továbbiakban egy kép is látható, melyen a színész és járgánya látható.

A Maybach a Daimler-Benz autógyár által megvásárolt Maybach védjeggyel ellátott gépkocsitípus. Az 57 és 62 jelű modellek luxuslimuzinok. A típus a 2002-es genfi autószalonon mutatkozott be. Miután a brit Vickers eladásra kínálta az angol Rolls-Royce és Bentley védjegyeket, és bár a DaimlerChrysler cég kísérletet tett a vásárlásra, azonban a két védjegyet a német Volkswagen és a BMW cégek szerezték meg. Mivel a DaimlerChrysler cég érdekelt volt egy luxusautótípus forgalmazásában, így a patinás német Maybach márkanév feltámasztása mellett döntöttek.

Az alapváltozatok a Mercedes által szállított 5,5 liter-es, duplaturbós V12-es erőforrással rendelkeznek, míg az S jelű modellváltozatok az AMG cég által tuningolt, erősebb motort kapták, melynek teljesítménye az alapváltozat 550 lóereje helyett már 604 lóerő, nyomatéka pedig eléri az 1000 newtonmétert. Ezekkel az értékekkel az 57 S 5 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, ami két tized másodperccel kisebb, mint a sima 57 hasonló értéke, illetve az S változatok végsebessége is 270 km/h, az alap 250-nel szemben. A Mercedes modellekre szakosodott, bottropi székhelyű Brabus tuningcég is készített egy sportosabb változatot az 57-es modellből, amely a motorelektronika átprogramozásával már képes elérni a 300 km/h-s sebességet is.

maybach

(Forrás: autokalauz.hu és wikipedia | Fotó: celebritycarz.com és motorauthority.com)