Jump to content

Családi ereklye kerül kalapács alá

2015. 05. 04. 14:00

Egy angliai család 25 éven át tárolt a garázsában egy Jaguar E-Type Series III V12 Roadstert, melyet a megvásárlás óta egyszer sem használtak. Két hét múlva a Silverstone Auctions jóvoltából árverésre bocsájtják veterán járgányukat, amely 15-szörösen visszahozza árát. Ez azért jó befektetés volt, nem?

Tegyük fel, hogy van egy Jaguar E-Type Series III V12 Roadstered, amely az egyik legfelkapottabb sportjárgány a Te idődben, de mégis úgy döntesz, hogy inkább nem használod, legyen hosszú távú befektetés. Elég abszurdul hangzik, de egy angol család meglépte ezt, és valóban egyszer sem használták.


25 éven keresztül egy garázsban dekkolt szegény kocsi, melyet kicsit megviselt az idő múlása. A Jaguar burkolatát vízfoltok és rozsdás felületek fedik, de ezt viszonylag kevés ráfordítással helyre lehet hozni.

A roadstert a Silverstone versenypályán megrendezésre kerülő aukción fogják elárverezni május 23-án. A becsült értéke 125 ezer amerikai dollár, amely megközelítőleg 34 millió forintot jelent. Ez az eredeti át 15-szöröse egyébként. Te bevállalnál ilyet, mondjuk egy Dodge Charger SRT Hellcattal, vagy egy Audi R8-al?

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Silverstoneauctions)