Jump to content

Amerikai autók fesztiválja volt Komáromban

2015. 08. 19. 10:00

Mintegy 1500 amerikai autó érkezett a 14. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválra a komáromi Monostori Erődbe, ahol bikarodeó Európa-bajnokság és Elvis Presley-emlékest is várta péntektől vasárnapig a résztvevőket és az érdeklődőket.

A fesztivál idén az amerikai autók mellett a rock and roll koronázatlan királya, Elvis Presley emléke előtt is tisztelgett születésének 80. évfordulója alkalmából.

Európa számos országából 1500 amerikai autó érkezett a találkozóra, mely a kontinens egyik legnagyobb amerikai autós rendezvénye. A résztvevőknek érdemes volt benevezni egy-egy versenybe, hiszen több kategóriában is díjazták a járműveket. Ilyen például a leghosszabb autó, a legszebb motortér, a leghangosabb kipufogó, a legszebb restaurálás, a legszebb sportkocsi és busz.

Az amerikaiautós-fesztiválok kihagyhatatlan műsorszáma a Big Foot show, amikor a traktorméretű gumikkal felszerelt kisteherautó egyszerre két kisebb, jellemzően japán gyártmányú kocsit lapít az aszfaltba - természetesen ez sem maradhatott el.

(Egy 1968-ban gyártott Ford Mustang Fastback GT)

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Autokalauz és MTI | Fotó: MTI)