Jump to content

Elképesztő Ferrari-kollekció kerül kalapács alá

2015. 12. 09. 15:16

Olyan modellek kerülnek a jövő hónapban árverésre Scottsdale-ben, a Gooding & Company által, amelyek egy része - ha nem az egész - gyerekkorunk matchbox gyűjteményének a része volt. A különbség mindössze annyi, hogy ezek egy csöppet többe kerülnek...

Tony Shooshani-nak köztudottan az egyik legnagyobb Ferrari-gyűjteménye van a világon, de most úgy döntött, hogy néhányat árverésre bocsájt.

A legnagyobb bevételt az Enzo modelltől várják (majd 3 millió dollárt), de az F50-, F40-, 250 GT Lusso- és 250 GT Series II Cabriolet-ért is 7 számjegyű összegekre lehet számítani. Lesznek persze "kevésbé értékes" járgányok, mint például a Dino 206 GT, az 512 BBI, illetve a 328 GTS.

A jövő hónapban megrendezésre kerülő Gooding & Company árverésen alsóhangon 10,3 millió dollárnyi bevételre számítanak, de számításaik szerint akár 13,5 milliót is kaszálhatnak legjobb esetben. Csak a miheztartás végett: Ez a procedúra 3-4 milliárd forintot fog a konyhára hozni Shooshani uraságnak, aminek csupán töredékétől sokunk boldoggá válna (persze a pénz nem... bla-bla-bla).

A leendő tulajdonos(ok) valószínűleg nem fogják túl sokszor járatni a motort, sokkal inkább befektetésként tekintenek rá, hiszen ezeknek a modelleknek évről-évre nő az eszmei értéke. Ha esetleg épp olyan üzletet keresel, amely idővel megsokszorozhatja pénzed, akkor érdemes lesz az árverésen szemezgetni, hiszen mint említettem: lesznek megfizethetőbb példányok is!

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Mike Maez, Brian Henniker / Gooding)