Jump to content

Veterán járgányaink – vol.8

2016. 04. 18. 16:00

Cikksorozatunk nyolcadik alanya egy 1941-es Lincoln Continental, ami tökéletesen tükrözi a kor trendjét. A luxus járgány kapott hideget-meleget annak idején, viszont manapság igazi ritkaságnak számít, ebből kifolyólag egész magas ára van.

Az 1945-től ismét gyártásra kerülő Lincoln márkájú luxusautó az 194-es évjárat hagyományaira épült. Jó döntés, hiszen a Continental, egy hatásos tizenkét hengeres, technikailag tökéletesen kiforrott koncepción alapult. Az optikailag átdolgozott hűtőráccsal az 1945-ös modell hamarosan újra felbukkant az utakon és a luxusvillák előtt.

Az első és a hátsó kerekek egyaránt merev tengelyen kaptak helyet, mely a menetkomfortot csak jelentéktelen mértékben korlátozta – a legtöbb V12-es modellt sofőrös autóként használták, és csak ritkán közlekedtek vele a csúcssebesség tartományában (155 km/h). A Continental nem volt könnyen kezelhető, a karosszéria felépítményétől függően teljes hossza 5500 mm körül volt.

Az alábbi videóban betekintést nyerhetünk abba az életérzésbe, amit ez a Lincoln nyújtani tud. Meg egy pillanat erejéig a motorháztető alá is bekukkanthatunk.

(Fotó: RickNerds)