Jump to content

A vásárlók imádják a SUV-okat, a Tesla mégis szenved a Model X eladásaival

2017. 06. 05. 14:07

Az autógyártók nem tudnak annyi crossovert és SUV-ot gyártani, amennyit ne bírna el a kereslet, de sajnos nem mindenkinek sikerül meglovagolnia a hullámokat. A Tesla Model X eladásai elég rosszul állnak.

A Tesla nem ad ki havi eladási listákat, de az Automotive News becslései szerint a gyártó nagyjából 2000 SUV-t adott el áprilisban, Model S sedanból pedig nagyjából 2400-at, vagyis egy SUV-éhséggel küzdő piacon a Model X eladásai nem túl meggyőzőek.

Ennek oka a kevés elektromos töltőállomás lehet, illetve az akkumulátor-hajtotta SUV ötlete még nem túl elterjedt, hiszen gondoljunk bele, a SUV-ról az a kép él a fejünkben, hogy elvisz a világ végére meg vissza, azonban, ha nincs töltőállomás, messze nem juthatunk vele.

Ezen kívül a Tesla autója kicsit túl sok a jóból. Elon Musk, a vállalat vezérigazgatója elmondta, nem volt jó ötlet telepakolni a Model X-t ennyi bonyolult extrával.

Ebben az esetben, amikor a Model X és a Model S csak ráfizetés volt, a Teslának nagyon fontos lenne, hogy a Model 3 sedan igazán jól menjen majd. A gyártás júliusban kezdődik, és 2018-ig heti 10 ezer autót szeretnének legördíteni a gyártósorról.

(Forrás: autopro.hu / kép: tesla)