Jump to content

A világ legdrágább autója lencsevégen

2017. 06. 07. 17:18

Egy darab van belőle a világon, és nagy valószínűséggel a valaha volt legdrágább újautó címét is birtokolja a Rolls-Royce Sweptail, melyet a nemrég megrendezésre került Concorso d’Eleganza Villa d’Este keretein belül mutatott be az angol gyártó. Ezek tudatában valószínűleg nem sokan használnák a hétköznapokban az elképesztő ritkaságot, ám névtelenségbe burkolózó tulajdonosát máris lencsevégre kapták Franciaországban.

A különleges Rolls-Royce ötlete egyébként már 2013-ban megszületett a tulajdonos fantáziájában, ám egészen mostanáig tartott a gyártás. Ez persze nem csoda, hiszen az angol gyártó nem engedheti meg magának, hogy félmunkát adjon ki a kezei közül. A végeredmény mindenesetre lenyűgöző lett: a hatalmas kupé még úgy is magára vonzza a tekinteteket, hogy visszafogott fényezéssel látták el a gyáriak – persze a méretek már önmagukban is biztosítják az impozáns megjelenést, de a formatervezők kétség kívül elismerést érdemelnek. A különcségnek természetesen ára is van: a hírek szerint 3,5 milliárd forintba került tulajdonosának az egyedi Rolls-Royce.

Az autó legkülönlegesebb pontja kétségkívül a hosszúra nyúló hátsó része, de elöl is jóval modernebb megjelenést kapott az angol óriáskupé. Mindenesetre a ismeretlen tulajdonos úgy látszik, nem  szeretné a garázs mélyére dugni az autót, ugyanis a rendezvény után lábon vitte haza az egyedülálló négykerekűt, melyet Franciaországban kaptak lencsevégre. A szemlélődők közül talán sokan nem is tudják, hogy mennyire kiváltságosak, hiszen nem sokaknak adatik meg a világon, hogy élőben is megcsodálhassák a jó eséllyel valaha volt legdrágább újautót – az alább megtalálható rövid videót érdemes megnézni, mert rengeteg érdekes részlet látható benne.

(Forrás: autopult.hu / youtube)