Jump to content

3,56 milliótól elérhető a 60. születésnapi Fiat 500

2017. 07. 14. 09:37

A Fiat 500-ból hosszú élete során számos limitált széria készült, hol a múltat, hol a tömény luxust, máskor pedig a vagány szerethetőséget előtérbe tolva. A kisautó mindvégig hű maradt önmagához, még akkor is, amikor különböző, ám minden esetben exkluzív megjelenési formákat öltött - örök fiatalságának ez az egyik titka.

Az 500-as formaterve születése óta összetéveszthetetlen maradt, és múzsaként inspirálta a művészeket és divattervezőket, akik elegáns, exkluzív és sportos értelmezésben dolgozták fel. A legfontosabb limitált kiadások között említhetjük például a „500C by Gucci” és „500 by Diesel” szériákat, vagy a legutóbbi 500 Riva kivitelt: „a világ legkisebb jachtját.” Megannyi eltérő kreatív univerzum, amelyek sikerrel találkoztak ebben a szeretetreméltó, ihletadó, lenyűgöző autóban.

Hogyan is ünnepelhetnénk tehát méltóbban a Fiat 500 hatvanadik születésnapját, mint egy jubileumi limitált szériával? Most megérkezett az új Fiat 500 Anniversario:  a Fiat európai márkakereskedéseiben elérhető születésnapi kivitel a modell hamisítatlanul demokratikus természete előtt hajt fejet.

A saját autó tömeges elterjedését lehetővé tevő „ikonikus modell” 1957. július 4-én mutatkozott be Torinóban. Sikere 2007-ben, majd 2015-ben kapott új lendületet, idén pedig már a kétmilliomodik eladott autót ünnepelhettük. A Fiat 500 Anniversario az 500-as ajándéka a rajongók számára: olyan különkiadás, amely megfizethető áron kínál egy sor különleges jellemzőt és szolgáltatást.

A Fiat 500 Anniversario hagyományos és kabrió kivitelben egyaránt elérhető; a modell azon stílusjegyek modern újraértelmezésével tiszteleg az 1957-es, ikonikus olasz típus előtt, amelyek az eredeti verziót legendássá tették a Dolce Vita éveiben. Az új verzió így számos kulcsfontosságú részletében a hatvanas éveket idézi: ilyen a két új, exkluzív színárnyalat, amelyeket az egykori legenda ihletett, a motorháztető és a külső tükörházak króm díszítései, a retró Fiat logók, vagy a 16 colos, vintage hatást keltő könnyűfém keréktárcsák (utóbbiak helyett olyan kivitel is kérhető, amely a veterán autók küllős kerekeit idézi.) Az autó eleganciáját a csomagtérfedélen látható, dőlt betűs „Anniversario” felirat teszi teljessé.

(Forrás: autopult.hu)