Jump to content

Az első 500 E-type egyike bukkant elő váratlanul – darabokban

2017. 07. 26. 22:56

A bridgnorth-i Classic Motor Cars (CMC)-hoz került restaurálásra az első 500 legyártott Jaguar E-Type egyike, egy 1961-es példány. A “fellelt állapot” ezúttal nem egy elfeledett fészerben oszladozó rom, vagy egy hátsó kertben a borostyán alatt csendben kövesedő fosszília, hanem egy pedánsan ládákba pakolt, szétszedve elfeledett autó.

A kocsi élete már a szétszedés előtt is kalandosan alakult. A 875256 alvázszámú E-Type-ot 1961-ben gyártották le, a kocsit egy brüsszeli autószalonba, a Belgium Motor Company kereskedésébe szállították, ahonnan a “Societe de Civel Immeubles en Afrique” nevű cég vásárolta meg, majd a kocsival kapcsolatban fellelt dokumentáció szerint 1975-ben bukkant fel újra, amikor Luxemburgból vitték át Franciaországba. Itt a tulajdonos egy restaurátor cég kezébe adta, de aztán, ki tudja, miért elvitte és szétszedve, ládákba rakva tárolta Párizs külvárosában egy garázsban.

A kocsi a nagyon korai, 3,8 literes motorral szerelt, balkormányos modellek egyike, még megtippelni is nehéz, mennyit ér majd, ha újjávarázsolja a brit cég. Nem lesz egyszerű a munka, a kocsi egyelőre így néz ki:

De ha minden jól megy, ilyen lesz:

(Forrás: vezess.hu)