Jump to content

40 millió a legolcsóbb Ferrari

2017. 11. 14. 20:52

Manapság legalább 60 millió forintos befektetéssel érdemes számolni, ha egy új Ferrari tulajdonosai szeretnénk lenni. Éppen ezért egy 40 milliós ajánlat igazán jónak hangzik – kivéve esetünkben, mikor is pusztán egy könyvről van szó.

 

E-book olvasó ide, tablet oda, aki szeret olvasni, az mindig is értékelni fogja a lapozás hangját, a könyv illatát és kézzelfoghatóságát. Szép képeket nézegetni pedig mindenki szeret. Ezt használja ki a brit Kraken Opus kiadó is, aki igazán különleges könyveket készít igazán vaskos pénztárcájú vásárlók számára.

A The Official Ferrari Opus tökéletes példa erre: a 852 oldalas, közel 40 kilós mű 2011-ben jött ki, a szinte ingyen elvihető (azaz bő egymilliós) Classic kiadástól a képeinken látható Gyémánt verzióig. A csúcsmodell vörös bőr kötéssel, gyémántporos lovacskával, szénszálas tokkal, és a gyártó akkori összes pilótájának és fejesének aláírásával jött ki. A könyv néhány másodperc erejéig Fernando Alonso, Felipe Massa és Luca di Montezemolo kezében is járt, amelyet nem voltak restek szignójukkal megerősíteni. És még grátisz egy szett fehér kesztyű is járt hozzá, hogy az ebédre éppen bedobott hambitól kecsapos kézzel nézegetés közben mi ne hagyjunk nyomot rajta.

Mégsem ez teszi igazán különlegessé a Gyémánt kiadást. Hanem az, hogy országonként mindössze 1 darabot rendelhettek belőle, ami legfeljebb 100 példány létezését garantálja. Akkoriban ez 70-80 millió forintos befektésnek számított, így a most felbukkant – mellesleg belga –, vadonatúj állapotú kiadás 40 milliós ára egészen barátinak számít.

(Forrás: autopult.hu)