Jump to content

Jeep Grand Wagoneer

2020. 09. 05. 13:36

Már nem sokáig marad a Grand Cherokee a Jeep zászlóshajója: bár egyelőre csak tanulmányként mutatkozott be, hamarosan érkezik a Grand Wagoneer.

Az eredeti Jeep Grand Wagoneer 1984-ben lépett színre, és olyan kényelmi funkciókkal kényeztette vásárlóit, amelyet akkoriban csak a luxusszedánoktól lehetett elvárni – megspékelve persze a Jeep márkától megszokott terep- és vontatási alkalmassággal.

Most ismét lesz Grand Wagoneer, vagy legalábbis lehet: a Jeep ugyanis egyelőre tanulmányként mutatta be a hatalmas autót. A pontos méretek egyelőre nem ismertek, az viszont árulkodó, hogy a hátsó sorban mindössze két ülést helyeztek el, monitorból viszont három is került ide (mindhárom 10,1 colos): egy-egy az utasok előtt, egy harmadik pedig középen – erről vezérelhetők a komfort-funkciók.

Az első utas elé is jutott egyébként egy külön képernyő: ez ugyanúgy 10,25 colos, mint a középkonzol alsó, másodlagos kijelzője; az elsődleges érintőképernyő 12,1, a digitális műszeregység 12,3 colos. A klímaberendezés négy zónára osztva temperálja a három üléssoros utasteret, amelyet fenntartható anyagokból rendeztek be. Nem ez azonban a tanulmányautó egyetlen környezetbarát jellemzője: hajtásáról plug-in hibrid erőforrás gondoskodik.

Emellett ugyanakkor megőrizte elvárható terepalkalmasságát, miközben a közúti kényelemről légrugózás, valamint független első és hátsó kerékfelfüggesztés gondoskodik.

A Grand Wagoneer csak része a márka megújulási programjának: hamarosan érkezik a kisebb Wagoneer is, amely 1962-ig vezetheti vissza vérvonalát.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)