Jump to content

Ilyet még nem láttunk ennél a klasszikusnál

2021. 03. 15. 11:19

650 lóerős, hátsókerék-hajtású, kéziváltós sportmodellek jönnek a Cadillactől. Hallották, hogy a rajongók nem kérnek a kis turbómotorokból. Hát, kapnak nagyot!

Ha valamit el kell nevezni, abban baromi nagy mesterek tudnak lenni az amerikaiak. Gondoljuk csak a Mustang V8-asára, amit prérifarkasnak hívnak vagy a Dodge Challenger jellegzetes lila színére, a Plum Crazyre. A Cadillacnél jön a Blackwing.

Nem tudott mit tenni a Cadillac, egész egyszerűen túl szorosak a környezetvédelmi normák ahhoz, hogy a szívó V8-ast pakolja a sportmodellekbe, ezért a legújabb CT4-V és a CT5-V már turbós négy-, illetve hathengeres motorokkal jelent meg.

Talán az amerikai enyhülő emissziós szabályok miatt, de most mégis tovább lépnek, bedobják a játékba a Blackwing sorozatot. A CT4-V Blackwing és a CT5-V Blackwing modellekben V8-as motor lesz. Méghozzá két turbóval és akár kéziváltóval (vagy 10 sebességes automatával). Ilyen sportlimuzint ma már nagyon kevesen kínálnak, csak a BMW lesz hasonlóan merész az M3-nál.

650 lóerőt és több mint 850 Nm nyomatékot ígér a Blackwing biturbó V8-as. Sokat még nem árultak el róluk. Annyit viszont leszögeztek, hogy a korábbi CTS-V-nél gyorsabbak lesznek. Pedig az sem volt lassú a 4 másodperc alatti gyorsulással és 322 km/órás végsebességgel. 

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)