Jump to content

Felmérték a használt autópiaci igényeket

2023. 06. 14. 19:00

Utánozhatatlan érzés beülni egy vadonatúj autóba beülni és még nagyobb dolog, ha az az autó a sajátunk. Csakhogy ezt nem mindenki teheti meg.

Egy felmérés szerint pedig sokan vannak így, vagyis az új autó eszménye csak álom. Ehelyett az olcsó használtautókra annál nagyobb az igény. A felmérésből az is kiderült, hogy a 3 milliós összeg a lélektani határ nagyon sok autóvásárlónál, de vannak, akik csak 1,5 milliót szánnak egy használt gépjárműre. A válaszadók 23 %-a pedig 1 millió alatti értékben keres használt járgányt.

Legalább ezen a terepen az a jó hír, hogy a használt autók piacán megállt a drágulás. Ennek ellenére az autót vásárlók nagyon megnézik, hogy mire költenek.

Mindegy, hogy milyen korú a vásárló, de az a tapasztalat, hogy féket húztak az emberek és csak nagyon óvatosan mernek költeni, azonban az kiderült, hogy a 40 év alattiak adták meg a 1,5 milliós összeg vásárlási hajlandóságot. Az idősebbek pedig ennél kicsit magasabb összegben gondolkodnak.

Az iskolázottság szerint az látszik, hogy a magasabb végzetségűek inkább több pénzt fizetnének a használt autóra, bízva annak jobb állapotában.

(Forrás: autokalauz.co.hu / képek: Pixabay)