Jump to content

A Ferrari FXX-K csodás hangsávon fut – videó

2014. 12. 07. 12:00

A Ferrari már túl van az FXX-K hivatalos bemutatásán, sőt a TopGear információi szerint már az összes példány elkelt belőle. Az 1050 lóerős gépezet a Ferrari Finali Mondiali eseményen gurult pályára először hivatalosan, ahol ezek szerint magabiztosan teljesített. Erről videó is készült természetesen.

A maranellói cég korábban bejelentette, hogy Abu Dhabiban fog hivatalosan debütálni a Ferrari FXX-K, de nem tudtak addig várni és néhány promó kép kikerült az internetre. A Ferrari csak néhány exkluzív ügyfelének kínálja fel a jármű egy-egy darabját megvásárlására. A sportjárgány első köreit követően mind a 40 darab elkelt a TopGear információi szerint. 2,5 millió euróba került mindössze egy példány, amely átszámolva körülbelül 770 millió forint.

A LaFerrari alapokon nyugvó járgány rengeteg újításon esett át kívül, belül. A mérnökök karosszériát is látványosan átdolgozták, továbbá az aerodinamikai fejlesztéseknek köszönhetően 230 kg helyett 540 kg-nyi leszorító erő keletkezik az autón. Az 1050 lóerős teljesítmény és a 900 Nm nyomaték elérésében, egy 6,3 literes V12-es motor és egy vele együtt dolgozó elektromos motor segédkezik. Itt még nincs megállás, hiszen a HY-KERS rendszer is innováción esett át és most már négy féle üzemmódban használható (Qualify, Long Run, Manual Boost, Fast Charge). Aki nem ismerné ezt a rendszert annak röviden: Ez egy olyan rendszer, ami a kinetikus energiát tudja részben visszanyerni.

(Forrás: Autokalauz | Fotó: Ferrari)