Jump to content

Pokolian szól az 1600 lóerős Supra – videó

2015. 01. 04. 14:00

Lencsevégre kapták a feltuningolt Toyota Suprát, annak is a negyedik generációját. A Supra közkedvelt volt az autóversenyzők és sportautó-fejlesztők körében, főleg a harmadik és negyedik generáció. Az átalakított Suprák többféle motorsportban is bizonyítottak.

A japán piacon kapható Suprákhoz képest, az Amerikába és Európába szánt turbós modellek a turbómotor egy erősebb változatát kapták meg, melyben többek között kisebb, acél szélkerekes turbófeltöltők és nagyobb injektorok voltak. Az autó így 320 lóerős (239 kW) teljesítményre és 427 Nm-es nyomatékra volt képes 5600-as, illetve 4000-es fordulatszámon. Ez a változat 4,2 másodperc alatt gyorsult nulláról százra és 13,1 másodperc alatt tett meg 402 métert, ami alatt 175 km/h-s sebességre gyorsult. A turbófeltöltős verzió mindenféle átalakítás nélkül 285 km/h-ra tudott gyorsulni.

A Motor Trend egy cikkében azt írta, hogy a Supra következő generációja a Toyota FT-HS tervein alapulhat majd. Az FT-HS egy hibridhajtású sportautó-prototípus, melyet 2007-ben mutatott be a Toyota az Észak-amerikai Nemzetközi Autószalonon. A hírek szerint új Suprát egy 3,5 literes V6-os hibridmotor hajtaná, mely 400 lóerős teljesítményre volna képes. Ha beindulna a sorozatgyártás, az autó árban és teljesítményben is a Nissan GT-R vetélytársa lenne. A Toyotánál azonban nem szeretnék elsietni az új Supra piacra dobását, előbb szeretnék kivárni, mekkora az érdeklődés a GT86 iránt. Ha a gyár tartja magát a tervekhez, a Supra új generációja már 2015-ben meg is jelenhet.

(Forrás: Autokalauz és Wikipedia | Fotó: Imageion)