Jump to content

Nem lehet betelni a Koenigsegg Regerával - Videó

2015. 07. 03. 20:24

A Koenigsegg Regera bőrülésekkel, szépen megformált külsővel, és brutális belső teljesítménnyel debütált az idei Genfi Autószalonon és természetesen egyből elnyerte az emberek tetszését. Azt nem ecsetelném, hogy mégis miért, beszéljen helyettem az alábbi videó!

A Regera névre keresztelt járgány két féle erőforrással rendelkezik, méghozzá egy hagyományos motorral, illetve egy plug-in hibrid hajtáslánccal. Az Agera-hoz hasonlóan, szintén egy 5,0 literes duplaturbós V8-as egység felel a lóerőkért, bár ezúttal kevesebb turbót pakoltak bele a mérnökök. Az „üzemanyag-égetős” és az elektromos szerkezetek együttes munkája, valamivel több mint 1800 lóerős összteljesítményt képes produkálni.

A hibrid rendszer három villanymotort foglal magába, ebből egy-egy darab a hátsó kerekeknél bújik meg, míg a harmadik a belső égésű motor főtengelyénél található. A 9 kWh-os, 620 voltos akkumulátort a Rimac fejlesztette és gyártotta. Kis extra, hogy nem csak hagyományos módon lehet ezt feltölteni, hanem egy úgynevezett fékenergia-visszanyerő rendszer is képes dobni a töltöttségen. Álló helyzetből kevesebb mint 3 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára, de hagyjuk is az egyéb részleteket és térjünk rá a videóra!

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Koenigsegg)