Jump to content

1500 lóerős motor szimfónia – videó

2015. 09. 08. 12:08

A Black Mamba TT Ford GT elképesztő erőket képes kiszabadítani önmagából, melyet most vizuálisan és auditívan is szemléltetünk az alábbi videóban.

A Ford GT egy amerikai sportautó, amelyet a Ford Motor Company gyárt 2003-tól. A legendás GT40 által inspirált Ford GT először a márciusi Genfi Autószalonon volt látható még koncepció formában, ám Frankfurtban már az elkészült három gyári darab egyike volt látható.

Az originál Ford GT feltöltött, 5,4 literes V8-as középmotorja 500 lóerőt teljesít, maximális nyomatéka pedig lehengerlő, 678 newtonméter. Ez a hatalmas erő a hátsó kerekekre jut, az erőátvitelt pedig egy hatgangos manuális váltóra bízták. A független kerékfelfüggesztés, a nagyméretű Brembo fékek, valamint az elöl 18, hátul 19 colos Goodyear Eagle F1 Supercar gumik is az alapfelszereltség részét képezik. A karosszéria váza és a legtöbb lemeze alumínium, míg a motorháztető alumínium-szénszál ötvözet. A videóban látható példány természetesen nem gyári alkatrészekkel és beállításokkal bír, elvégre egy 1500 lóerős gépezetről van szó.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Ford)