Jump to content

Ez a DeLorean több mint egy időgép – videó

2015. 11. 10. 16:48

A DMC–12-nek sokkal nagyobb a kulturális jelentősége, mint amit elért az autóiparban. A különleges külső miatt a videoklipek, a rajzfilmek és a videojátékok kedvelt szereplője, de igazán ismert időgépként lett. Jelen videónkban egy erősen feltuningolt változatot láthatunk/halhatunk.

A gyári motor 2,8 literes Peugeot–Renault–Volvo (PRV) V6-motor, melyet szerződés alapján külön az autó részére terveztek és építettek. Ez a Renault 20/30 2,7 literes V6-os motor továbbfejlesztett változata. A DMC–12 alváza és felfüggesztése nagymértékben a Lotus Espritén alapul, négy független felfüggesztéssel, csavarrugókkal és teleszkópos lengéscsillapítókkal. John DeLorean eredetileg úgy gondolta, hogy az autó 200 lóerő körüli teljesítményű lenne, de végül egy 150 lóerős motornál állapodott meg.

Az alábbi videóban egy picit komolyabb hajtómű fekszik meg a motorházban. Az LS1 V8-as motor, 425 lóerős teljesítményt képes a hátsó kerekekig eljuttatni. A hangja is eléggé brutálisan cseng, de elég a szócséplésből, és tekintsük meg a felvételt.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Forrás: Wikipédia | Fotó: Hdwallpapersfactory)