Jump to content

Így ásna alá a Chevy a konkurens cégnek

2016. 02. 14. 09:00

Köztudottan nagy a versengés a Chevrolett Volt és a Nissan Leaf között, melyek eladásai egyébként nevetségesen alacsony, így nem meglepő, hogy minden követ megmozgatnak egy kis plusz profit érdekében. Bár hozzáteszem, hogy a videó vicces, de vajon mikor érkezik erre válasz?

A Chevy Volt 18,4 kWh-s lítiumionakkumulátora 81 kilométert képes egyetlen töltéssel megtenni, ez majdnem 20 km-es fejlődés a korábbi kiadáshoz képest. Az elektromos motor 102 lóerőt képes kibocsájtani, melyhez természetesen párosul egy 1,5 literes benzines egység, ami 151 pacival rendelkezik. Együttes erővel, közel 400 Nm nyomatékot képesek kipréselni magukból.

Ez egyébként nagyon is jól hangzik, viszont hiába a rengeteg fejlesztés és extra, a vásárlók egyáltalán nem gyarapodnak, hanem inkább egyre kevesebb van belőle. Ez persze a nagy konkurens Nissan Leaf-re is igaz, de az elsődleges cél elsősorban a másik életképtelenné tétele. Legalábbis az alábbi videóból ez szűrhető le, ahol a liftben elakadással hasonlítják össze a két EV autót. Ez nem csak az egyéni elemzésem, hanem konkrétan elhangzik, hogy pontosan ilyen, amikor egy elektromos kocsi (itt a Nissan Leaf lép képbe) akkumulátora merül le a cél előtt.

(Fotó: General Motors)