Jump to content

2035-ben jöhet az első 2590 lóerős autó

2017. 04. 29. 20:00

A Fiat Chrysler és a Sony közös fejlesztésben kívánja megvalósítani a 2590 lóerős SRT Tomahawk nevű autóját. A jelenleg még eléggé futurisztikus külsővel és erővel rendelkező autóra még 20 évet kell várnunk.

Az igazi autóra és a brutális lóerőszámra még két évtizedet kell türelmetlenül várnunk, ám ha nem bírod addig, legalább a virtuális valóságban vezetheted: a modellt ugyanis le lehet tölteni a PlayStation 3-ra, méghozzá a Gran Turismo 6-os játékhoz.

A Sony játékfejlesztő stúdiója, a Polyphony Digital fejlesztette ugyanis az SRT Tomahawkot, a Ford Chrysler pedig ez alapján kívánja megvalósítani az egyelőre még elképzelhetetlenül erős és futurisztikus autót: A Vision Gran Turismo program ugyanis ezekből a videójátékokból merít ötletet, és az abban található modelleket önti kézzel fogható formába.

Az SRT Tomahwakot háromféle verzióban kívánja a Ford legyártani, ugyanis az utcai és a verseny technológiával felszerelt modellek mellé érkezik majd a kísérleti darab is, mely 2590 lóerős lesz. Nyugodjatok meg, még az utcai verzió is 1007 lóerőt kap majd.

A legdurvább változatban az autó végsebessége a 650 kilométer/órát fogja súrolni, melynek lóerői a Chrysler V-10es motorjaiból érkeznek majd, a kerekek pedig pneumatikus rendszert kapnak. A vezetési élmény várhatóan egészen egyedülálló lesz, legalábbis földi használat szempontjából, a pilótára ugyanis olyan gravitációs erő hat majd, amit csak speciális, vadászpilóták által viselt ruhában érdemes átélni.

(Forrás: Autokalauz, Menandstyle.hu | Fotó: urdesignmag)