Jump to content

A BMW azt mondja, hogy végre eldobhatjuk a kábeleket

2017. 10. 04. 13:34

Ahogy a legtöbb autógyártónak, úgy a BMW-nek is van jó néhány plugin, vagyis hálózatról tölthető hibrid személyautója, elég csak a 330e-re, az 530e-re, a 740e-re vagy éppen az X5 40e-re gondolni. Ezen modellek közös vonása, hogy a lemerült akkumulátort egy vaskos kábelnek az autóra történő csatlakoztatásával lehet feltölteni.

Hamarosan azonban vége a kényelmetlen és macerás kábeles töltési eljárásnak, ugyanis a BMW bejelentette, hogy 2018-tól opciós extraként elérhetővé fogja tenni első indukciós elven működő vezeték nélküli töltőjét. Ez tulajdonképpen egy lap, ami fölé egyszerűen csak oda kell parkolni az autóval.

Az egyelőre ismeretlen árú, 3,2 kW teljesítményű kiegészítő elsőként az 530e-hez lesz rendelhető, melynek 9,2 kWh kapacitású akkumulátorát körülbelül 3,5 óra lehet majd feltölteni vezeték nélküli módon. Az időjárásálló wireless töltő a BMW közlése szerint kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmas.

A BMW-hez hasonlóan jövőre egyébként a Mercedes is piacra dobja első vezeték nélküli töltőjét, mely elsőként a hibrid S-osztályhoz lesz elérhető.

(Forrás: hvg.hu)