Jump to content

Képen az új Aston Martin

2017. 11. 03. 10:39

A rendkívül kívánatos és különleges sportautókat gyártó brit Aston Martin alig egy hete tette közzé vadonatúj belépő modellcsaládjának első ízelítő fotóját, amin lepel alatt, hátulról csodálható meg a Vantage finom vonalvezetése és a karosszéria teljes szélességén átívelő LED-es ‘lámpacsíkja’.

Tegnap viszont máris egy újabb kép érkezett: immár elölről is átvilágít a Vantage az őt takaró leplen. Az ‘ízelítő morzsák’ csepegtetése pedig nem véletlen a gyártó részéről, ugyanis már csak napok vagy hetek kérdése a Vantage hivatalos leleplezése - állítólag ugyanis még novemberben debütálni fog a sportautó.

Az autó vonalvezetését egyértelműen James Bond egyedi autója, a DB10 ihlette elöl és hátul egyaránt, így bár biztosan lesznek eltérések, nagyvonalakban ugyanazt az autót láthatjuk majd viszont, amit a szuperkém használt legutóbbi mozijában.

Persze a mérnökök rengeteget finomítottak rajta, és új hátsó lámpatesteket is kapott, de a formák ennek ellenére nagyon hasonlóak lesznek. A Vantage a Porsche 911 vadászmezejére merészkedik majd fel, a belépő erőforrás pedig egy 500 lóerő körüli V8-as lehet, ami – akárcsak a DB11 esetében – a Mercedes-AMG-től érkezik majd.

A vezetés szerelmesei az automata váltó mellett állítólag hatsebességes manuális szerkezetet is választhatnak majd (ami ha igaz, manapság nagy dolog), az autó alapára pedig nagyjából nettó 35 millió forint környékén lehet majd - persze külföldön, hazánkban hivatalos Aston Martin képviselet ugyanis egyelőre nincs. Később egy erősebb kivitel, sőt, akár egy V12-es verzió is elképzelhető, de egyelőre várjuk meg a közelgő bemutatót, hogy minden információt megtudhassunk az autóról.

(Forrás: autopult.hu)