Jump to content

650 lóerős Lamborghini SUV

2017. 11. 04. 11:00

A hírek szerint már csak hónapok kérdése, hogy a Lamborghini leleplezze első SUV modelljét, a lenyűgöző formatervű és dinamikájú, na meg persze méregdrága Urust. A gyáriak az utolsó simításokat végzik az Uruson, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a szemfüles kémfotósok immár négy alkalommal találkoztak az autóval a Nürburgring legendás Nordschleife-i aszfaltcsíkján, ahol az olaszok gőzerővel tesztelik a modellt. A hírek szerint a Lamborghini nem készül SUV-rekorddöntésre (aztán ez majd kiderül…), de annyi bizonyos, hogy kíméletlenül hajtják az Urust a pilóták, ami az alábbi kémvideóból egyértelműen kiderül - mint ahogy az is, hogy a Lamborghini első kétturbós V8-as motorjának pokoli hangja van.

Az erőforrás ‘kilétét’ már most ismerjük: a modell a Volkswagen konszern négyliteres V8-as biturbó erőforrásának továbbfejlesztett változatát kapja, amely 650 lóerővel repíti majd a típust a világ leggyorsabb SUV-ja cím felé. Nemrégiben maga Stefano Domenicali, a márka vezetője erősítette meg, hogy a motortérben a VW-konszern továbbfejlesztett 4-literes V8-as Biturbo erőforrást találjuk majd. Az új SUV a minden idők leggyorsabb crossovere/SUV-ja címet így biztosan elhódítja majd a Bentley Bentaygától, mivel 608 helyett itt 650 lóerő áll majd a vezető rendelkezésére. Nyomatékban a brit versenyző lesz elöl, a kékvérű típus 900 Nm nyomatékával szemben itt 800 körüli adatra számíthatunk majd. És nem szabad megfeledkezni az új Porsche Cayenne csúcsmodelljének 670 lóerejéről sem...

De a 650 lóerő csak a kezdet! A benzinmotoros változat jövőre esedékes végleges premierjét követően 2019-ben érkezik állítólag egy konnektoros hibrid is, amely 700 lóerő és 1000 Nm fölé tolja a maximálisan elérhető teljesítményt. Emellett az akkuk gondos töltésével a fogyasztást is tovább csökkenthetjük, amire szükség is van, mert bizony a Lamborghini Urus nem lesz olcsó mulatság. A legóvatosabb becslések szerint is legalább 60 millió forint lesz a beszálló, de magyarországi honosítással bizony ennél is többre kell számítanunk.

 

(Forrás: autopult.hu)