Jump to content

Videón a BMW i8 Roadster!

2017. 11. 14. 20:48

A BMW i8 még mindig az egyik legfuturisztikusabb autó a piacon, pedig a formailag szinte teljesen megegyező Vision Efficient Dynamics tanulmányt még 2009-ben mutatták be a bajorok, és a sorozatgyártású változat is már 3 éve a piacon van. Ettől függetlenül persze jön a kötelező frissítés, amivel együtt bemutatkozik az i8 nyitott tetejű, Roadster kivitele is, méghozzá hamarosan – a németek már korábban megosztottak velünk egy kedvcsinálót ezúttal pedig ismét egy videón figyelhetjük meg, hogyan készül majd a különleges kabrió.

A BMW egyébként ügyesen taktikázik, ugyanis a 2009-es tanulmány után 2012-ben koncepció formájában már nyitott tetővel is láthattuk az autót (ez szerepel a kezdőképen), és éppen ez a 3 év telhet el szériában is a két változat bemutatója között – november 28-án ugyanis leleplezik a Roadstert, méghozzá a Los Angelesi Autószalonon. Az i8 Roadstert egyszer már megszellőztették nekünk a bajorok: akkor már készen, de álcázva láthattuk, ahogyan a szélcsatornában bizonyít az autó, ezúttal pedig karosszéria nélkül csodálhatjuk meg, milyen komoly teszteken kell megfelelnie.

A BMW ezúttal a lipcsei gyárban készített néhány izgalmas felvételt, amelyen ugyan nem sok újdonság látható, mégis felcsigázza a rajongókat. Azt már eddig is tudtuk, hogy vászontetővel érkezik majd az autó, és a korábbi videón már a frissített lámpákat is láthattuk – ahogyan most is felvillannak néhány pillanatra. A külső változások azonban nem lesznek különösebben számottevőek, de a pletykák szerint a teljesítmény 362 lóerőről még a korábban tippelt 375-nél is nagyobbra, 400 lóerő körülire nőhet – ez pedig már lényeges különbség.

Ha mindez nem lenne elég, egyes értesülések szerint az eddig 7,1 kWh-s akkumulátort egy közel dupla akkora, 14 kWh-s egység váltja majd, amivel az akár 50 kilométeres valós elektromos hatótávot is elérheti majd az i8 Roadster, ráadásul ennek is köze lehet a teljesítménygyarapodáshoz – valószínűleg a frissített i8 is ugyanezeket a változtatásokat kapja majd meg. Az utastérben nagy változásra ne számítsunk, jó eséllyel legfeljebb az iDrive legújabb verziója kerül majd. A tervek szerint egyébként 14 másodpercre lesz szüksége a Roadsternek ahhoz, hogy ledobja a tetjét, és akár 60 km/h-ig megteheti majd mindezt. Hamarosan minden részletre fény derül.

(Forrás: autopult.hu)