Jump to content

Röhlr a Nürburgring-ről

2017. 11. 19. 23:16

Az autózás világában Walter Röhrl nevét azt hiszem, mindenki ismeri: gyakorlatilag bárki megirigyelhetné azt a karriert, amit a legendás német pilóta tudhat maga mögött, aki még 70 évesen is képes elképesztő dolgokra a volán mögött. Nincs kétség tehát afelől, hogy ha valakinek, hát neki elhihetjük, amikor azt állítja, hogy a Nürburgring Nordschleifén futott körök túlságosan felgyorsultak, és már nem biztonságosak. 

Mindez egyébként a  911 GT2 RS rekorddöntése kapcsán került terítékre, ugyanis Röhrl elárulta, hogy ő maga is nekifuthatott volna a rekorddöntésnek, azonban inkább lepasszolta ezt a lehetőséget két kollégájának, akik közül végül Lars Kernnek sikerült a leggyorsabb időt autóznia. „Azzal a sebességgel, amire ez az autó képes, a Schwedenkreuznál 295 km/h-val, a Fuchsrohrénál pedig 270 km/h-val száguldhatunk, én pedig pontosan ismerem az összes balesetet, ami a pályán történt az elmúlt 20 évben. Amikor megérkezik valaki a Fuchsrohéba 270-nel, mindi a Bridgestone tesztpilótájára gondolok, aki eltörte a keréktárcsákat…” – mondta Röhrl.

Azért egy kis vicc is belefért az interjúba a szomorú témák mellett, ugyanis Röhrl arra is kitért, hogy a nagy forgalom sem tetszik neki a Nürburgring felé vezető úton: „Régen négy óra alatt odaértem, most ugyanez nyolc órába telik.” Ha már mókázás, nemrég a Porsche megosztott egy videót, amiben Mark Webber és Walter Röhrl mutatják meg, hogy mire képes a GT2 RS. Először Webber ül a volán mögé, hogy egy gyors kört menjen az autóval, majd Röhrl következik, aki inkább csak élvezni akarja a vezetést, és keresztbe autózva teljesíti a pályát, megmutatva ezzel az autó másik arcát – a végén meg is említi Webbernek, hogy talán gyorsabb volt, de biztosan kevésbé élvezte.

(Forrás: autopult.hu)