Jump to content

Látványos videó a Golf fejlődéséről

2017. 11. 29. 21:21

43 év – ennyi idő telt el azóta, hogy a Volkswagen bemutatta az azóta már legendává váló Golf első generációját. A több mint négy évtizedes történelme alatt rengeteg érdekes változatot láthattunk a németek kompaktjából, ám a legizgalmasabbak talán mindig is a GTI verziók voltak – illetve a negyedik generációtól kezdve az R kivitelek. A Donut Media ezeket szedte most össze nekünk egy jópofa animációban.

A tehetséges csapat korábban már több modellről is készített hasonló videót (például a Honda Civic Type R-ről és a Jeep Wranglerről), és sikerült mindig a képernyő elé szegeznie minket néhány perc erejéig. Nincs ez másként ezúttal sem, ugyanis az animációk mellett érdekes információkkal és izgalmas hangaláfestéssel is szolgáltak nekünk a Golf történelméből, amely leginkább a sportos GTI és R, illetve néhány kifejezetten különleges változatot elevenít fel nekünk.

Az első Golf GTI még 1975-ben látta meg a napvilágot, és tulajdonképpen a sportos kompaktok ősatyjának tekinthetjük. Ezek után már nem volt megállás, és a Golf hamar legendává vált, miközben olyan különleges változatokat dobott piacra a Volkswagen, mint például az 1990-es Country Syncro, amely igencsak megelőzte korát – azóta a kompakt crossoverek már nagyban hódítanak. Az első R változat a negyedik generációból készült el 2003-ban, R32 néven, majd utána az ötödik, a hatodik és most a hetedik Golf is rendelkezik már ilyen kivitellel – és reméljük a jövőben sem mond majd le erről a Volkswagen. Az első teljesen elektromos variáns sem maradhatott ki a sorból, amely e-Golf néven még 2015-ben látott napvilágot. Aki kedveli a Volkswagen legendás kompaktját, annak mindenképpen érdemes végignéznie az animációt, ráadásul nem csak a képek, hanem a hangok miatt is.

(Forrás: autopult.hu / youtube)