Jump to content

Ha megbízható társ kell, akkor Renault haszongépjárműveket válasszon!

2017. 10. 17. 13:39

Büszke lehet haszongépjárműveire a Renault, hiszen azok eladásaikkal vezetik az európai listákat. Most négy olyan autót mutatunk be, ami jó segítség és hosszú távon is megbízható társ lehet.

Renault Clio Société

Külsejével és nyitható hátsó oldalajtóival adja el magát - talán ez lehetne a Renault Clio mottója, ugyanis a franciáknak sikerült egy kifejezetten gyönyörű karosszériát rajzolniuk, mely nem túldíszített, ráadásul egész arányos is.

A méretes első lámpák és LED-es nappali menetfények első pillantásra mély benyomást gyakorolnak, s mindezt a sima felületek és az árnyékoló ívek tudatos ötvözete csak tovább fokozzák. Kupés összhatást biztosít az kilincsek elrejtése, hátulja sportos, valamint a domború sárvédők is kiemelendő elemek.

A dinamikus ívekbe foglalt külső ráadásul a belső teret sem nagyon korlátozza. 911 literes raktér (mely az utastértől ráccsal van elválasztva, kényelmes és biztonságos kiszállás érdekében) és 521 kg-os terhelhetőség jellemzi az autót. A haladási sebességet a sebességszabályozóval tudják tartani, vagy maximum értéket beállítani, ABS blokkolásgátló fékasszisztens, ESP menetstabilizátor, vészfékrásegítő rendszer is helyet kapott, így a vezetés biztonságosabbá vált.

Kangoo Express

Három modell közül választhatunk: rövid, standard és Maxi verzió, a teljes exkluzivitásért pedig opcionálisan választhatunk első soros harmadik ülést is, így hatékonyabb munkaeszközzé válik az autó. 
Új, hatékony és alacsony fogyasztású motorok, Eco-mód a hatékony vezetésért, USB és Bluetooth kompatibilis rádióval felszerelt darabokból áll a széles kínálat, mely a Kangoo Expresst a legmegbízhatóbb szállítóvá teszi. A dCi 75 és dCi 90 erőforrások kényelmes, takarékos és hatékony vezetési élményt kínálnak - mindezt alacsony fogyasztás mellett. Az új generációs dízelmotorok esetén 2 év / 40 000 km-re felemelt szervizintervallum is a költséghatékonyságot növeli.

Trafic Furgon

Áruszállítás, költözés, rendezvény? Bármi előfordulhat, ahol a Trafic Furgonra lehet szükség!
Bútorok, nagyobb méretű berendezések is szállíthatók keresztbe az egész országon, ami kellően mutatja azt, hogy jó egy Trafic a háznál. A Traficból számtalan változat érhető el. Furgon, félig üvegezett furgon, duplakabinos furgon, mindegyik többféle hosszal és magassággal, tolóajtó nélkül, 1 vagy 2 oldalsó tolóajtóval, üvegezett, nem üvegezett, oldalra vagy felfelé nyíló hátsó ajtóval. Rengeteg kombinációt össze lehet állítani, lényegében nincs az az igény, amit ne tudna kielégíteni az autó.

A Trafic kizárólag 1,6 literes motorokkal kapható. Az 1,6 dCi erőforrás kétféle változatban érhető el: változó geometriájú turbófeltöltővel 90 és 115 LE-s változatban, és Twin Turbo változatban (120 és 140 LE). Manapság már egyre több gyártó hozza közelebb a haszonjárművek belső világát a hétköznapi személyautókéhoz. A Trafic sem kivétel ez alól. A középkonzol jól áttekinthető, amely akár színes kijelzővel is kiegészülhet. A kormány multifunkciós gombokkal van ellátva, ezen felül pedig tempomat, Bluetooth-os telefonkihangosító és USB csatlakozási lehetőség is megtalálható benne. Parkolóradar is rendelkezésre áll, ami már az L1 hosszúságnál is jól jön, az L2-nél pedig szinte kötelező. A legjobb választást mégis a tolatókamera jelenti.

Renault Master

Sofőrök kedvencévé vált ez a típus. Egy jó furgon olcsó, alacsony költségekkel fenntartható, és nem utolsó sorban kényelmes, kellően teherbíró is kell legyen. Az új Master ilyen.

Az óriási fényszórók akár statikus, azaz fel-le kapcsoló kanyar-fényszórókkal is rendelhetők, az alapvetően elsőkerék-hajtású Master immár hátsókerék-hajtással, utóbbival a fronthajtásúaknál komolyabb, akár 2,3 tonnás terhelhetőséggel, 4,5 tonnáig engedélyezett össztömeggel is elérhető. Utóbbihoz sok egyéb mellett dupla hátsó kerék, tripla laprugó-köteg jár hátra, motorja az elsőkerekesek keresztben építettjével ellentétben hosszában kerül az orrba. A lehetőség főként a nagy terheket cipelő, példaképp építkezési fuvarosoknak érdekes.

A magas üléspozícióból előre jó a kilátás, ha megszoktuk a méreteit, könnyű manőverezni a Masterrel, nem lehet panasz a szervokormány erőszükségletére, s haszonjárműtől kissé szokatlanul, a rugózás még teher nélkül is egészen kényelmes. Az új verzióban még tovább csökkenthető a jármű fogyasztása az Eco-Mode alkalmazásának hála, ami a 135 illetve 165 lóerős motorral készült változatok alapfelszerelése. A gazdaságos üzemmód a műszerfalon található gombbal kapcsolható be. Az új Renault Master 135 illetve 165 lóerős változataiban a start-stop rendszer is alapfelszerelés, amely automatikusan leállítja a motort, amikor a jármű megáll a piros lámpánál, majd újraindítja, ha a vezető a kuplungot lenyomja, vagy egyes fokozatba kapcsol.

További információért forduljon bizalommal a budakalászi Renault márkakereskedéshez, ahol a munkatársak készséggel adnak bővebb tájékoztatást a modellekről, és válaszolnak minden felmerülő kérdésre. A Renault Budapest budakalászi kereskedésében nem csak a haszongépjárművek széles palettáját lehet megtalálni, hanem a népszerű francia márka teljes választéka megtalálható, valamint a hozzáértő és készséges szakembereket felvonultató szerviz is.

(Forrás: szerkesztőség)