Jump to content

Bemutatkozik a Lexus LS+ koncepció

2017. 10. 27. 23:05

A Lexus egy igencsak érdekes tanulmányautót vitt el a Tokiói Autószalonra az LS+ képében. Önmagában semmi különös nem lenne abban, hogy egy futurisztikus négykerekű képében mutatják be a zászlóshajójuk jövőjét, ám annak fényében, hogy a legújabb LS éppen az év elején mutatkozott be, kicsit furcsa lépés ez a japánoktól. Mindezek ellenére az LS+ koncepció igazán érdekes megoldásokat vonultat fel.

Az új tanulmányautóról már első ránézésre is könnyen megállapítható, hogy a jelenlegi LS alapjaira épült, de természetesen nem szűkölködik a futurisztikus megoldásokban. Elég csak a különleges, lézeres első és hátsó lámpatesteket említeni, de a Lexus jellegzetes formájú hűtőrácsa is új szintre emelkedetett az LS+-on, ugyanis a bonyolult rácsozatot képes teljesen lezárni az autó a jobb légellenállási együttható elérése érdekében – és akkor a rejtett kilincsekről, a 22 colos kerekekről és a kamerás visszapillantókról még nem is beszéltünk.

Nem túl nagy meglepetés, de a Lexus természetesen a legmodernebb vezetéstámogató és biztonsági asszisztenseket is beépítette a tanulmányba, így például az autópályás használatra kifejlesztett önvezető rendszer is helyet kapott az autóban, ami 2020-tól sorozatgyártásban is megjelenik majd. Ez a rendszer már képes lesz önmagától sávot váltani és akár előzni is.

Az LS+ másik ügyes megoldása, ami hamarosan sorozatgyártásban is megjelenhet, nem más mint az automatikus frissítés funkció: a beépített internetelérés segítségével az egyre szaporodó frissítések kedvéért nem kell majd bemennünk a szervizbe, hanem azt az autó magától képes lesz végrehajtani.

Az LS+ tehát tulajdonképpen egy formatanulmány, amelybe a gyáriak a hamarosan szériába kerülő technológiai újításaikat pakolták bele, hogy egy izgalmasabb külsővel tudják megmutatni azokat – ugyanakkor néhány formai megoldás is visszaköszönhet majd a jövőben, mint például a modern hűtőrács vagy éppen az autó teljes szélességében végighúzódó hátsó lámpatestek.

(Forrás: autopult.hu)