Jump to content

Az eddigi legnagyobb kijelző

2017. 11. 05. 23:18

Az autóipar eddigi legnagyobb HUD-kijelzője a 2018-as Lexus LS-en debütál, biztonságot és kényelmet nyújtva az autóvezetőknek.

A világ eddigi legnagyobb, autóipari felhasználású vékonyrétegű tranzisztoros (TFT), szem elé vetített folyékonykristályos kijelzőjét (HUD) fejlesztette ki a Denso. Az innovatív ember-gép interfész a HUD-októl megszokott módon a szélvédőre vetíti ki a vezetési információkat, így a sofőr figyelmét kevésbé vonják el a kezelőszervek. A 24 collos képátmérőjű termék 2017 novemberében debütál, elsőként a 2018-as Lexus LS tartozéka lesz.

A Denso új HUD-ja egy virtuális kijelzőt jelenít meg nagyjából három méterre a sofőr előtt, ezzel téve lehetővé a kulcsfontosságú információk könnyebb megszerzését a járműről és a környezetéről anélkül, hogy a sofőrnek le kellene vennie pillantását az útról. A technológia nem csak az olyan alapinformációkat mutatja meg, mint a sebességkorlátozások, és a jármű sebessége, de a külső érzékelőknek köszönhetően megtudhatjuk a gyalogosok helyzetét is. További szolgáltatásként kapcsolódik az eszközhöz a sávtartási asszisztens, ez az autó navigációs rendszerére támaszkodik.

A HUD a külső fényviszonyoknak és a szem érzékenységének megfelelő fényerőt, színeket és egyéb vizuális effekteket használ.

(Forrás: autopro.hu)