Jump to content

Bemutatkozik az angol bivaly

2014. 08. 11. 10:00

A Range Rover Sport SVR névre hallgató terepjáró a héten mutatkozik be Kaliforniában. Ha nem lenne ilyen nagytermetű járgány, sportkocsinak is elmenne, olyan specifikációkkal bír. Aki vásárlásra szánná magát, mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hiszen az 550 lóerős kolosszus 100 ezer fontba fog kerülni.

Az angol márka eddigi legerősebb járgánya a héten mutatkozik be Kaliforniában. A menetdinamikai adataira jellemző, hogy 4,5 másodperc alatt éri el a 60 mérföldes sebességet, míg a végsebességét 260 kilométeres sebességnél korlátozták.

Nem csak a gyár háza táján a legbivalyabb az SVR, de a Nürburgringen már bizonyított is. 8 perc 14 másodperces idővel a leggyorsabb terepjárónak számít jelenleg a világon.

Az SVR-ben egy 5.0 literes kompresszorral ellátott V8-as motor van, amely 550 Nm-es maximális teljesítményt és 680 Nm-es forgatónyomatékot produkál. Mindezt egy 8 fokozatú automata váltó továbbítja az összkerékhajtást elosztó nyomatékváltó és differenciálmű felé. Ahhoz, hogy egy ilyen magas és nagy tömegű autó jól is kanyarodjon aktív kanyarstabilizátort használnak, amely egy hidraulikus rendszeren keresztül keményíti fel a futóművet a terhelésnek megfelelően.

A belső tér is a sportosságot sugározza. Kagylóüléseket kapott és néhol fel lehet fedezni a súlycsökkentő alumínium és karbon betéteket.

(Fotó: truckyeah.jalopnik.com)