Jump to content

Tavalyhoz képest több autó került forgalomba

2014. 09. 02. 10:00

Az idei év a legtöbb autógyár számára pozitív irányba billenti a mérleget. Nagyobb az eladások száma és nagyobb a forgalomba helyezések száma is. A DataHouse adatai alapján kiderült, hogy nem csak augusztusban, de az év első nyolc hónapjában is több autót helyeztek forgalomba, az előző évekhez képest.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) hétfői közleményéből – melyet a DataHouse adatai alapján hoztak nyilvánosságra – kiderült, hogy augusztusban és a 2014-es év korábbi hónapjaiban is nagyobb arányban helyeztek forgalomba személygépjárműveket. Az első 8 hónapot tekintve, összesen 43 898 új autót helyeztek forgalomba, ez 20,7 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor. Csak az augusztust vizsgálva az derül ki, hogy 4766 új gépjármű került forgalomba, ami 14,4 százalékos növekedést jelent 2013 nyolcadig hónapjához képest.

Az MGE tovább boncolta az adatokat, de a forgalomba helyezést követően, a kivont járművek száma is meghaladja a tavalyi értékeket. Ezt a szempontot vizsgálva az derül ki, hogy 4355 olyan kocsi lett forgalomba hozva, melyet a rákövetkező két hónapban nem vontak ki, ami 23,3 százalékkal több az előző augusztusinál.

Már korábban beszámoltunk róla, hogy az autópiac folyamatosan virágzik. Az egyesület elemzései szerint ez a folyamat még nem érte el csúcspontját, hiszen az eladott autók száma – az első nyolc hónapra kivetítve – több mint 20 százalékkal nagyobb. Közleményük alapján leginkább a cégek döntenek az új jármű vásárlása mellett, de a magánszemélyek is egyre inkább visszatérnek ehhez a réteghez.

(Forrás: autokalauz.hu és MTI | Fotó: flickr.com)