Jump to content

Hamar elkapkodták a Volvo XC90-et

2014. 09. 08. 14:00

A Volvo egy új modelljéről van szó, amelyet egyelőre online felületen lehetett csak megvásárolni. 1927 darab járgány fogyott el a debütálást követő 47 órában, bár ennek nagy része már a megjelenést követően elkelt. Azért egy ilyen jó kezdet biztatóan hathat az autógyár számára.

A Volvo nem tudom, hogy számított-e erre, de az XC90 modelljük egy szempillantás alatt megfogyatkozott. Mind az 1927 darab jármű egyedileg lett megszámozva és kizárólag internetes felületen lehetett megrendelni. Az autógyár fennállásának 87. szülinapja alkalmából lett ilyen módon értékesítve majdnem kétezer autó. Érdekesség, hogy a darabszám megegyezik az alapítás évével.

Az újdonsült First Edition tulajdonosok, számtalan extrával vehetik majd át az XC90-et. A már említett számozás a kocsi küszöbén található meg, amit ráadásul gravíroztattak. A megrendelők, saját országuk megadása után választhatták ki, hogy milyen üzemanyag hajtsa újdonsült négykerekűjüket. A Volvo Cars’ új négyhengeres Drive-E motorjai közül a kompresszoros és turbófeltöltős T6 összkerék-meghajtással 320 lóerős, míg a D5 ikerturbós dízelmotor 225 lóerőt ad le. A motorokhoz kifinomult 8 sebességes automataváltó kapcsolódik.

Az autó belső terének középpontjában az érintőképernyős központi egység található, amellyel számtalan funkciót tudunk beállítani. A legtöbb vezetéknélküli kapcsolat létrehozható ezzel az egységgel. Továbbá egy 1400 wattos audio-rendszer biztosítja nekünk a tiszta hangokat rádió vagy mp3 hallgatása közben. Biztonságtechnikailag a legkorszerűbb kütyük találhatóak meg benne. Az útelhagyást észlelő rendszert és az automatikus fékezést útkereszteződésben teljesen innovatív újítások. Továbbá a legjobb fékezést és vezetést segítő rendszerek dolgoskodnak a központi computerében.

(Forrás: Autokalauz.hu és Autoexpress.co.uk | Fotó: bestartcarz.com)