Jump to content

A valaha volt leggyorsabb Bentley

2014. 09. 17. 14:00

Karakteres külső alatt egy igazi atomerőmű. A Mulsanne az eddigi leggyorsabb modellje a Bentley-nek. Október másodikán lesz a hivatalos bemutatása a Párizsi Autoszalonon. Szóval nézzük, hogy mit is tud a járgány, de mielőtt virtuálisan belépnénk az utastérbe, töröljük meg a cipőnket.

Először is tudnunk kell, hogy a mérnökök tökéletesen behangolták a 6,75 literes ikerturbós V8-as motort, tehát fület gyönyörködtetően szépen szól menet közben. Ez a belső szerkezet 530 lóerős teljesítményre képes, 1100 Nm nyomatékkal karöltve.

A hajtómű 2,000rpm fölött tartja a fordulatszámot és így a turbó boldogan és akadás mentesentud forogni. A felfüggesztés remekül funkcionál és a kerekek magabiztosan szerepelnek az aszfalton ez által. A tesztek alapján a kormány is nagyon érzékeny és pontos. Magyarán ezen a téren is meggyőző a Mulsanne.

Termete miatt nem erőssége a gyorsulás, hiszen a 100-at 4,9 másodperc alatt éri el. Maximális sebessége 306 km/h, ami már komolyabb ugrás az előző példányhoz viszonyítva. 21 colos könnyűfém felnikkel és dupla kipufogóval rendelkezik. A központi számítógépében egy 60 GB-os merevlemez ténykedik, továbbá a WiFi funkció is elérhető.

(Forrás: autokalauz.hu és topgear.com | Fotó: topgear.com)