Jump to content

Ismerje meg az új Ford C-Maxot

2014. 09. 17. 12:00

A Ford bejelentette, hogy egy kisebb és egy nagyobb C-Max érkezésére is számíthatunk. A korábbi modellekhez képest kissé letisztultabb kinézet és valamivel több extra lesz megtalálható. A járgány 2015-ben fog debütálni a piacon. Addig is itt egy rövid leírás arról, hogy mire számítsunk kívülről, belülről.

Az első dolog, ami a kép után eszembe jutott, hogy ez a változat már sokkal pofásabb, mint elődje. A Ford kettő az egyben bejelentéssel készült, hiszen érkezik egy ötszemélyes kompakt egyterű (C-Max), és egy valamivel nagyobb példány, ami hétüléses (Grand C-Max).

A mérnökök nagy feladat előtt álltak, hiszen a korábbi C-Max orrészéről nem sok pozitív visszajelzés érkezett. Így a külső egy kisebb átgyurmázáson esett át, és mint látjuk előnyére. A belső tér leegyszerűsödött, hiszen kevesebb kapcsoló található meg benne, mégis könnyebben funkcionálható. Mostantól nem lesz túlzsúfolt érzés egy C-Maxban ülni.

A motorkínálatban van egy újdonság, mégpedig az 1,5 literes dízel változat személyében, ami 118 féklóerős teljesítményre képes. Az 1,6-os és 2,0-s dízeles továbbra is elérhető lesz és 20%-kal kevesebb szén-dioxidot fog kibocsájtani. Kiegészítésként érkezik az 1,0 literes EcoBoost motor, mely valamelyest még a teljesítményen is javít.

(Forrás: autokalauz.hu és topgear.com | Fotó: topgear.com)