Jump to content

Ilyen helyre valóak a Google-járgányok

2015. 02. 28. 17:42

A legutóbbi hírek szerint, rövidesen debütálhat az autópiacon a Google önműködő járgánya, amelyből az előzetesek alapján 100 darab épült. Ha van kereslet ezekre a kocsikra, bizonyára beindíthatja a sorozatgyártást a nyilvánosan működő részvénytársaság, de ez egyelőre a jövő zenéje.

A kormány és pedálok nélküli kocsi komoly szoftveres munkát igényel, elvégre nem csak a betáplált utat kell zökkenőmentesen követnie, hanem a többi autósra is figyelnie kell a balesetek elkerülése végett. Úgy tűnik ezen a téren tökéletes eredményeket ért el eddig a Google. A specifikációkról mindössze annyit tudni, hogy a maximális sebessége 40 km/óra.

Kicsi, energiatakarékos, és még vezetni sem kell tudni… Mégis van itt valami bökkenő… Ja igen, meg van: Mit kezd egy ilyen önműködő szerkezet olyan váratlan szituációkban, amik nincsenek betáplálva a memóriájába? Erre a válasz egyszerű: Semmit!

Ezen probléma orvoslása lehetne az épülőben lévő Google „üvegváros”, ahol minden modern, letisztult, és picit futurisztikus is. Legalábbis az alábbi videóból ez szűrhető le. Az biztos, hogy ilyen környezetbe inkább való az amerikai multi önműködő-kocsija.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Gizmodo)