Jump to content

A Lincoln Continental visszatér!

2015. 03. 30. 15:30

Péntektől végre megnyitja kapuit a New Yorki Autószalon, ahol újfent rengeteg gyönyörű járgány kerül kiállításra. A nevesebb autómárkák mind képviseltetik magukat valamilyen formában, pont, mint a Lincoln, amely a Continental modellcsalád legújabb tagját vonultatja fel.

Az autók szerelmesei újabb piros betűs eseményhez értek, jelen esetben a New Yorki Autószalon személyében. Többek között a Lincoln is részt vesz a kiállításon, hiszen végre valahára közszemléletre teszik a Continental tanulmányautót.

„Ez a járgány számunkra a jövőt jelenti, amit mi más néven csendes luxusnak hívunk. A debütálást követően fogjuk eldönteni, hogy mikortól kerül a Continental sorozatgyártásra.” – nyilatkozta a Ford Motor Company elnök-vezérigazgatója, Mark Fields, vasárnap.

A korábbi verziókhoz képest rengeteg újításon esett át kívül-belül. A hűtőrács már-már a megszokott külsejét kapta magára, bár az a középső elválasztás innovatív fejlesztésnek mondható (lásd: a képeken). A LED mátrixos fényszórók magabiztos megvilágítást biztosítanak a luxusszedán számára az éjszakai furikázások során. Az elegancia további hírnökei a 21 colos kerekek, illetve az SPD SmartGlass színezésű napfénytető.

A Lincoln nem árult el túl sok mindent a motorháztető alatt rejtőző szörnyetegről, mindössze annyit tudunk, hogy egy teljesen új 3,0 literes, V6-os EcoBoost felel a környezetkímélő autózásért. Kíváncsian várjuk, hogy mennyire fog tetszeni az amerikai közönség számára a Continental. Mi mindenesetre nagyon várjuk a részletes specifikációkat!

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Copyright 2015 Sebastian Blanco/AOL & Lincoln)