Jump to content

Környezettudatos autókhoz, környezettudatos márkakereskedés dukál

2016. 09. 23. 20:00

A Wallis Motor Pest Kft. az elmúlt két évtized legmeghatározóbb BMW és MINI márkakereskedőjévé nőtte ki magát, viszont a számokban leírható sikerrel látszólag nem elégedtek meg. Mivel a BMW is kifejezetten nagy hangsúlyt fektet az elektromos autók fejlesztésére és a zöld, újrahasznosított energia felhasználására, így a szeptember 21-én átadott komplexum kivitelezésekor fontosnak tartották, hogy az új márkakereskedés szintén ezeket az elveket vallja.

A 3 milliárd forintos keretből épült, egyedülálló építészeti megoldásokkal is büszkélkedő autószalon energiaszükségletének 30%-át és az elektromos autók töltését házi naperőművel biztosítják.

„Ahogy a bokrétaünnepségen is elmondtuk, mi Közép-Európa egyik legnagyobb és legmodernebb BMW és MINI márkakereskedését akartuk létrehozni. Örömmel jelenthetem, a második felével megvagyunk. Miután a BMW Group napjaink leginnovatívabb autógyártójának számít, kézenfekvő volt, hogy mi is ezt az utat kövessük” – mondta el a megnyitón Antal Péter ügyvezető igazgató.

A 49 kilowatt teljesítményű napelemes erőmű évi mintegy 20 000 tonna üvegházhatású gáz kibocsátástól kíméli meg a környezetet. Az alternatív hajtású gépjárművek terjedésének ütemét elnézve lehet, hogy pár év múlva már az ügyfelek részére is evidenssé válik, hogy zöld autóhoz zöld áram is dukál.

Az épület BMW szalonjában 16 új, a BMW teljes palettáját felölelő, a BMW i és iPerformance, valamint a BMW M és M Performance modelleket is magában foglaló kínálatot be lehet mutatni, így az ügyfelek szinte a teljes márka portfoliót szemügyre vehetik. Ezen felül további 6 fiatal BMW Prémium Selection használt autót, a BMW motorkerékpár-szalonjában pedig 16 motortnlehet megtekinteni, miközben a kültéri, fedett területen 20 új gépjármű kiállítására nyílik lehetőség.

Talán BMW autóknál nem is annyira meglepő egy modern, letisztult terep, viszont a MINI-knek nem sűrűn adatik meg, hogy ilyen impozáns környezetben várják leendő tulajdonosaikat. Az exkluzív Cube bemutatóterembe összesen 8 féle autó található meg, így a márka megújult palettájának valamennyi modellje, a 3 és 5-ajtós MINI, a Cabrio, a kompakt prémium kategóriás Clubman, a Countryman és a MINI JohnCooper Works változatok kerülnek kiállításra.

(Forrás: Autokalauz.hu, Wallis Motor Pest Kft. | Fotók: Wallis Motor Pest Kft.)